De weersverwachting

woensdag 25 mei 2011

Contrasten

Zoals beloofd eerst even over culinair Ventimiglia. Gisterenavond met z’n beiden naar de boulevard van Ventimiglia getogen. Uiteindelijk zijn we rond 21 uur terecht gekomen in een restaurantje met een terras aan zee. Het toeristenmenu was uitstekend, zowel op voorgerecht, hoofdgerecht als dessert kon je uit 4 gerechten kiezen en de prijs was heel redelijk. De drankjes maken het voor ons meestal duur….. Omdat we natuurlijk geen culinaire recensies schrijven moeten jullie het hier mee doen.

Vandaag woensdag 25 mei een rustig dagje gepland.
Na het ontbijt raken we in gesprek met onze Duitse buren. Een wat ouder echtpaar dat al sinds jaar en dag naar de races in Monaco gaat kijken. Ze weten natuurlijk alles en hebben zich helemaal vereenzelvigd met de omgeving en de races. Ze noemen zelf Ecclestone bij de voornaam…. We laten ons uitgebreid voorlichten over de mogelijkheden om in het rennerskwartier te komen en als er dan ook nog een derde campinggast bij komt duurt het niet lang daat Bertus opveert en het teken geeft om aanstonds te vertrekken. De gasten snappen het geloof ik wel want ze gaan weer richting hun caravan. Wij pakken onze rugzak en trekken de wandelschoenen aan. Met de trein vertrekken we eens de andere richting op. Reisdoel is San Remo, de plaats van de finish van de wereldberoemde wielerklassieker en de autorally. We plannen geen lang bezoek, we zien het wel. Het treinstation is een belevenis. Het ligt in een berg de tunnel is verbreed en dat is het. Via een hele lange tunnel met loopbanden stappen we het zonnige en warme San Remo binnen. 
Tunnel treinstation San Remo

Toerisme zal hier de belangrijkste bron van inkomsten zijn. Een heel mooi stadje met een prachtige boulevard waarlangs een fietspad!!! loopt. Natuurlijk doen we even de jachthaven aan en ook hier liggen boten waar je u tegen zegt.
Kwestie van goed sparen!!!!
 In het binnenstadje drinken we op een terrasje een lekker drankje en bekijken de wirwar van het verkeer met genoegen. Ik zie een politieagent op een plein verwoedde pogingen doen het verkeer in goede banen te leiden. Als wij ons drankje op hebben is hij verdwenen. Aan het verkeer op het plein is het niet te merken……… dat rijdt gewoon net als anders door.
Straatje naast de winkelstraat in San Remo
Winkelstraat San Remo, schoenen juweliers kleding.....

 Tegen 13 uur hebben we het gezien, het is inmiddels weer erg warm, we pakken de intercity terug naar Ventimiglia. Oja, nog iets anders, we snappen nu hoe de kaartjesautomaten werken, eerst je creditcard er in stoppen, tja wij Nederlanders willen eerst een product zien voordat we betalen hè!!!!
Als we in Ventimiglia het station uitlopen zien we een grote groep jonge mannen in een rij bij een busje staan van het Italiaanse rode kruis. Ze krijgen allemaal een plastictasje met een voedselpakket en kruipen direct ergens in een portiek om het te verorberen. Het blijken allemaal vluchtelingen uit Libië te zijn  en het zijn allemaal jonge mannen!! We hebben niet één vrouw gezien. 
Wachten op een voedselpakket!!
Wordt er georganiseerd gevlucht?? In het station is een grote opvangruimte waarin de mannen kunnen slapen, het is wel een groot contrast met wat we een uur daarvoor in San Remo hebben gezien. Kan de NAVO niet wat opschieten met het vangen van de “leider van de revolutie” zodat deze jongemannen weer veilig terug kunnen en Libië weer opbouwen?
Op de camping aangekomen zien we donkere wolken verderop in het dal. We besluiten dat het een luie middag wordt met misschien vanavond nog een utstapje naar het slot boven op de berg bij onze camping, hè, zie ik daar de barbecue liggen….. Moeten we volgens mij vlug zijn want er verschijnen donkere wolken aan de horizon en het rommelt in de bergen. Ik zie nog steeds het beeld van die jonge gasten voor het station van Ventimiglia, is toch te gek voor woorden. A domani!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten