De weersverwachting

donderdag 2 juni 2011

De samenvatting

Na al weer twee dagen werken zijn we toe aan Hemelvaartsdag, zijn alle foto’s inmiddels bekeken en is de tv opname van de race teruggezien. De sfeer is helemaal te herkennen. Doe je ogen dicht en je bent weer terug. We hebben veel leuke reacties gehad op onze blog, ook al fans die de blog gaan gebruiken om zelf de reis te maken. Dat is leuk want daarvoor is de blog ook bedoeld. De blog wordt zelfs in Amerika bekeken.  In dit laatste bericht willen we de belangrijkste informatiebronnen nog eens op een rij zetten zodat je snel overzicht hebt. We bevelen de omgeving van harte aan.

Reis per camper naar Ventimiglia : tja gebruik een navigatiesysteem en het is een peuleschil natuurlijk. Globaal ging onze reis over Köln, Frankfurt, Basel, Chiasso, Milaan, Genua richting Ventimiglia. Ongeveer 1250 kilometers, dus kijk even voor je eigen startplaats. Het kan in een aantal gevallen natuurlijk dat je over Frankrijk naar Italië rijdt maar voor de Noord-Oostkant van Nederland is denk ik over Duitsland Zwitserland het meest logisch. Denk er aan dat je in Italië ongeveer € 60,00 tol kwijt bent voor heen en terugreis.

Kamperen hebben we gedaan op camping Roma, www.campingroma.it een prima camping voor ons doel. Het is beslist geen familiecamping alhoewel de zeer vriendelijke en behulpzame eigenaar daar wel alles aan wil doen gezien het overdekte speeltuintje. Er is een klein veldje voor tentjes en er zijn ongeveer 12 plaatsen voor campers. Neem stevige tentharingen mee, rotsachtige bodem.
cactustuin en restaurant bar van de camping Roma
Ventimiglia vonden we een geweldig leuke badplaats. Ruim assortiment van restaurantjes, barretjes, wekelijks een hele grote markt en  gelegen aan een van de mooiste autosnelwegen van Italië. www.comune.ventimiglia.it
Ventimiglia vanaf het strand

De treinverbinding tussen Ventimiglia en Monaco is uitstekend. Het station ligt op 15 minuten wandelen van de camping. Ongeveer 24 minuten in een airconditioned treinstel met voldoende beenruimte en hartstikke aardige conducteurs en conductrices. Eenmaal over de grens voert de Franse gendarmerie regelmatig controles uit om de Libische vluchtelingen tegen te houden. 
Snapshot richting Monaco vanuit de trein !
Een retourtje kost € 7,80 per persoon. Het uitzicht in de trein is fenomenaal. Kaarten kun je vooraf via internet bestellen. www.trenitalia.com

Monaco,  Monte Carlo,  tja, tijdens de week van de formule 1 races willen ze een plaatje neerzetten en volgens ons is ze dat uitstekend gelukt. Een heel goed georganiseerd landje. De prijzen vallen alleszins mee. Er zit wel een enorme range in hoor!! Lunch in Hotel de Paris op zondag 29 mei 2011 op het terras met uitzicht op de baan € 1350, een riante clubsandwich met een heerlijke koude cola in de Irish Pub € 8. 
Lunch zondag 29 mei 2011 á € 1350,00!! Kroketje er bij.....
 Het is dus maar waar je interesse naar uitgaat. Het is heel apart om het circuit eens rond te lopen. Het is überhaupt heel leuk om in Monaco rond te wandelen, de luxe en rijkdom spatten er vanaf. Zorg dan dat je voor woensdag in Monaco bent dan is alles toegankelijk en wij vonden het niet zo druk. Wij liepen er o dinsdag. Alle belangrijke plekken in het circuit zoals Sainte Devote, Beau Rivage, Casino, Mirabeau (hoog en laag), de tunnel, Tabac, Piscine, Rascasse, heel erg leuk en geeft een goed beeld van de nauwe passages waar de raceauto’s ongelofelijke snelheden halen. www.monte-carlo.mc De kaarten voor de race hebben we rechtstreeks bij de organisatie gekocht. Je kunt met een creditcard afrekenen en ongeveer 3 weken voor de race krijg je ze keurig per aangetekende post met ontvangstbevestiging thuis. www.acm.mc www.formula1monaco.com Wees niet te laat met het bestellen van de tickets, het kan in een keer heel snel gaan. Ergens in januari moet je de tickets wel bestellen. Je moet per dag een ticket bestellen, in Monaco werden in ieder geval tot 2011 geen weekeind kaarten verkocht. De prijs per dag verschilt enorm, tribune T2 voor donderdag € 70,00 voor zaterdag € 220,00 en voor zondag € 450,00. Koop je zaterdag en zondag dan is donderdag gratis………….. Je kunt per stoel reserveren en kopen. Advies, ga zo hoog mogelijk zitten, droog en schaduw. Bij T3 is de zon snel onder het afdak, T2 en T1 liggen recht tegenover de pitboxen.
Voor secteur Rocher moet je op de racedag proberen zo vroeg en hoog mogelijk te komen. Wij stonden op de weg naar het paleis, dat staat in het programmaboek niet als secteur Rocher vermeldt maar is het wel. Het uitzicht was helemaal geweldig en de race was prima te volgen. Leg anders je bootje voor de kust en kijk gewoon via TV de race. 
Een van de prachtige superjachten voor de kust van Monaco.

Met de hierboven staande informatie hopen we de geïnteresseerde fans van dienst te zijn. Heb je aanvullingen plaats dan maar een commentaartje bij dit bericht. Together were strong!!